Har du svårt att hitta tid för träningen? Se hit! Här får du 5 bra tips för att träna med barn.

träna med barn

Med barn i familjen kan det vara svårt att få till sin egen träning. Vardag, jobb och barnens aktiviteter kräver sitt och när tiden till träning väl finns, finns inte orken. Känns det igen? Det finns sätt att få ihop träning och familjeliv. Kom ihåg att all träning som blir av är bättre än ingen träning alls. Anpassa dina träningsmål efter din livssituation och acceptera att träningen ser annorlunda ut än innan barnen kom. Det finns en tid för att allt och det kommer en tid när barnen är större och du kan fokusera mer på träning igen.

Här är 5 tips för ett hälsosammare liv för hela familjen.

 • Träna tillsammans med barnen
  Bra träning att göra tillsammans med barnen är t.ex. olika cirkelpass där övningarna kan anpassas efter barnens ålder och förmåga. Och det gör såklart ingenting om barnen helt plötsligt börjar göra något annat, du kan fortsätta ändå. Värm upp eller varva ner genom att jaga barnen, eller spela fotboll.
 • Ta med barnen till gymmet
  Flera gym har barnpassning, då kan barnen ha roligt samtidigt som du tränar. På många orter finns utegym, de fungerar lika bra som lekplats för barnen som för din träning.
 • Träna på lekplatsen
  Lekplatser är ofta utmärkta för träning, det gäller bara att vara lite kreativ. Kroppsviktsövningar som benböj, armhävningar, utfall och burpees går för övrigt att göra var som helst, det kräver ju ingen utrustning.
 • Spring med barnvagn
  Ta med barnet eller barnen ut på löparrundan. Det underlättar med en löparvagn men det är inget måste, många springer med sina vanliga vagnar. Tänk bara på att anpassa dina mål, det är tyngre att springa med vagn. Och var beredd på att kanske göra stopp för att titta på änder eller leka för att barnen ska få sitt.
 • Träna när barnen tränar
  Har dina barn många egna aktiviteter? Passa på att riva av ett träningspass medan du väntar istället för att sitta i omklädningsrummet och slökolla på telefonen.