Johan Nordlund är personlig tränare och löpcoach och hjälper individer som vill komma igång eller utveckla sin träning.

Här delar han med sig av sina 7 bästa tips så att du också kan komma igång med din hemmaträning:

1. Vänta inte på motivation! Det är lätt att tänka att motivation krävs för att träna, men vad är det som säger att motivation behöver komma före din träning? När du rör på dig frigörs endorfiner och du mår bra, vilket i sin tur kan leda till ökad motivation.

2. Våga sätta låga mål. En vanlig fälla är att sätta för ambitiösa mål, vilket riskerar att skapa press snarare än glädje. Sätt ett lägre mål till att börja med och rid på framgångsvågen när målet är uppfyllt. Funderar du på att träna en timme kan du testa att hålla nere målet till 25 minuter istället.

3. Planera in en belöning för dig själv. Till exempel en god smoothie eller ett avsnitt av din favoritserie på Netflix. Men var noga med att belöningen kommer efter utfört pass!

4. Träna tillsammans med en kompis – även om ni genomför passet i era respektive hem. Bestäm när ni ska träna och skicka ett SMS eller ring varandra efteråt för att glädjas tillsammans – vilket kommer öka dina serotonin-nivåer (lyckohormonet) ytterligare!

5. Starta dagen som en vinnare! Testa att träna på morgonen. Det kan kännas fruktansvärt precis när du vaknar, men ett pass på 25 minuter går så snabbt att du knappt hinner förstå vad som hände. Efteråt kommer du känna dig stolt och den positiva energin ger dig medvind för resten av dagen.

6. Ägna 5 minuter på söndag att planera kommande veckas träning. Ju närmare träningen vi kommer, desto bättre är vår hjärna på att hitta på ursäkter. Om du känner dig omotiverad när det är dags kan du tänka att beslutet att träna är redan taget så du behöver inte fundera på om du är sugen eller inte. Gör det bara.

7. Testa något nytt – Idag har du tillgång till träning från världens alla hörn i ditt hem. Våga testa ett pass du kanske aldrig skulle gått på annars och gör det till en rolig stund i din vardag.

Johan har tillsammans med Aumla tagit fram det digitala programmet ”Bli ditt starkaste jag”. Programmet omfattar 6 veckor med övningar som stegvis bygger på din styrka och förbättrar din rörlighet.

Varje vecka får du tre nya pass på ca 25 minuter för att optimera din träning och återhämtning. Du väljer själv när du ska träna och du behöver inga redskap. Du kan göra om programmet hur många gånger du vill för att på så vis bli ditt starkaste jag.

Aumla erbjuder onlineträning för hälsa och personlig utveckling framtagna tillsammans med experter.

Nu får du 30% rabatt på Bli ditt starkaste jag med Johan Nordlund på Aumla i Wellnet.