Den tid som råder kan vara ett perfekt tillfälle, för dig som vill, att komma igång med träningen, såväl den fysiska som den mentala.

Om det är något många av oss har till följd av fysisk distansering och karantän så är det ju faktiskt tid. Med den annars tidskrävande pendlingen till jobbet, lunchmöten, sociala sammanhang som ställs in eller skjuts upp – så har vi en hel del tid till att faktiskt rå om oss extra och ta hand om hälsan. Ett perfekt tillfälle att ta tag i det som legat på din to-do-list – tex leta upp goda hälsosamma recept, laga bra och näringsrik mat, testa olika hemmaträningsprogram, bli bra på den där yogapositionen som du så länge tänkt att du ska bli bättre på, utforska meditation och mindfulness för att kunna stanna upp och leva i nuet, ta den där joggingrundan som inte hinns med i den annars fullspäckade vardagen.

Utmana varandra! Det är oftast lättare att ta tag i träningen med en träningskompis. En bra lösning för dig som behöver den där sista pushen är att utmana varandra online.  Sätt ihop en chattgrupp eller flera, sätt upp utmaningar och dela med er och peppa varandra genom att skicka bilder och videos på när ni genomför utmaningen. Inspirera och motivera varandra!

Utmaningen är ett sätt att hålla igång träningen på hemmaplan, och samtidigt behålla gemenskapen med kollegor, vänner, familj, bekanta, grannar osv. Utmana varandra efter egen förmåga. Ingen utmaning är för stor eller för liten, för sällan eller för ofta.

Utmaningarna kan vara allt från en lunchpromenad, efter-jobbet-jogg, tio minuters morgonmeditation till att slå personligt rekord i antal armhävningar, ta sig igenom ett onlineträningsprogram, lära sig att stå på händer. Bara fantasin sätter gränser! 

Att röra på sig är inte bara bra för kroppen utan också för den mentala hälsan. Ta tillfället i akt och anta utmaningen. Är du med?

 

Tips: We+ är en motionstjänst för företag där medarbetare i grupper online peppar varandra att röra på sig. Det sociala flödet med foton, videos och kommentarer står i centrum och alla är med på lika villkor.
*We+ är en samarbetspartner till Wellnet som du hittar i vårt utbud inom WellBrand.