Behåll rutinerna för en skönare vardag.

Testa dig fram för att se vad som funkar för dig. Det kanske är något helt annat. Men här får du i alla fall några tips som kanske kan komma väl till pass:

 • Checka in med dig själv varje kvartal, eller varje årstidsskiftning.
  Vad har varit bra med mina rutiner? Vad kan jag behöva förändra? Hur känns kroppen nu? Hur känns det mentalt? Är det dags för mer fokus på att varva ner sinnet kommande period, eller dags att kicka igång pulsen lite?
 • Skriv ner mål och delmål.
  Genom att faktiskt planera vad du behöver och planera din träning samt yoga- och meditationspraktik, långsiktigt såväl som kortsiktigt, blir det lättare att behålla rutinerna. Fundera på året som helhet och när du sedan checkar in med dig själv, sätt delmål. Lär dig mer om att sätta mål, och att faktiskt uppnå dem:

 • Var lite flexibel och lyssna in dagsformen! 
  Planerat in ett träningspass, men både kropp och knopp skriker efter återhämtning? Lyssna då! Skit i träningspasset rent ut sagt, om det verkligen är nåt annat du behöver. Gör ett lugnt yinyogapass eller en guidad djupavslappning istället.
 • Variation för att hålla.
  Låt inte skador eller stress sätta käppar i hjulen. Precis som vi behöver en mix av olika näringsämnen i vår kost för att må bra, behöver vi en mix av olika former av träning. Vi behöver styrketräning och pulshöjande träning för den fysiska kroppen såväl som fokusträning och närvaroträning för sinnet, samt återhämtning för både ock.

Ge dig själv lite extra livskvalité genom att fortsätta med det du mår bra av. Det kommer hjälpa dig på alla plan, i alla delar av livet.

Läs hela blogginlägget hos Yogobe här.

 

Just nu! Inled en årsprenumeration hos YOGOBE och få en yogamatta från Yogiraj på köpet – värde 899 SEK .

Ta del av erbjudandet med din friskvårdspeng i Wellnet – logga in här.