Sabina Dufberg är, tillsammans med Joel Engde, grundare till livsstilsappen Stronger Better You. Wellnet har fått träffa Sabina. Hon berättar om sig själv, hennes produkt och vad hon själv anser är god hälsa. Vi får också ta del av Sabinas tips på långsiktig livsstilsförändring och hur viktigt det är att vi börjar med att älska oss själva.

Foto: Stronger Better You/Sabina Dufberg

Hej Sabina!

 

För de som inte vet, kan du berätta lite om dig själv och vad du gör?

– Med 25 års erfarenhet av att leda andra inom träning för resultat är Sabina Dufberg mycket mer än mitt namn och varumärke. Det är en källa till hållbar livsstil där kost, träning och det mentala är en del av vardagsglädjen och goda resultat är belöningen.

För mig handlar det om att leva som man lär utan att ge avkall på livet, njutningen och passionen. Att utstråla sin kompetens och inte bara prata om den. Att våga stå för resultat som särskiljer sig från det brus som finns i träningsbranschen.

Med bred erfarenhet, från management- och ledarskap på KTH till utbildning inom idrottspsykologi och mindfulness samt otaliga utbildningar inom träning och kost, har mitt arbete bestått av att utbilda andra tränare till att coacha allt ifrån elitidrottare till rehabiliteringspatienter. Under mina år har jag även erfarenhet av uppbyggnad och drift av flertalet hälso- och fitnessanläggningar, coach och tränare i Tv-programmet Biggest Loser under tre säsonger och författare av ett flertal böcker. Idag är jag en flitigt anlitad föreläsare och jag driver mina egna koncept gällande träningsresor utomlands samt event runt om i hela Sverige. Sedan är det också företagandet i appen Stronger Better You som jag äger, driver och utvecklar tillsammans med min kollega Joel Engde.

 

I Wellnet kan anslutna användare göra ett köp av din produkt Stronger Better You med friskvårdsbidraget. Hur föddes idén till denna livsstilsapp?

– Jag har under ett flertal år fått otaliga förfrågningar om att hjälpa människor med sin träning, kost och hälsa – och jag hade en stor önskan om att kunna bemöta dessa olika människor. Samtidigt så kom Joel Engde, som även var min kollega i TV-programmet Biggest Loser, med idéen om att vi skulle samverka på något sätt. Därmed utvecklades denna fantastiska app, Stronger Better You.

 

Vad får man som prenumerant ta del av i användandet av appen?

– Appen består av fyra olika träningskategorier – Kondition/förbränning, Styrka, Explosiv mix – som är en kombination av styrka och kondition samt Smidighet/balans. Kategorierna innehåller övningar och längre program i fyra olika svårighetsgrader från nybörjare till avancerad. Användaren kan alltid hitta en nivå som passar dennes förutsättningar. Utöver övningarna och träningsprogrammen, finns flera olika veckoprogram, utmaningar och tester.

Förutom träningskategorierna så innehåller appen även Stresshantering via mindfulness och meditation, Kostinspiration med recept samt kostscheman och Livsstilstips. I appen finns också ”Min profil” där användaren finner en kalender i vilken all träning som utförs i appen registreras. Även annan utförd träning kan registreras i kalendern.

Stronger Better You är en heltäckande livsstils- & träningsapp för individer med alla olika behov och utgångslägen. Oavsett vad målet med träningen är – att bli starkare, gå ner i vikt, sova bättre eller känna sig piggare så finns hjälpmedlen i Stronger Better You.

 

Vad är det som gör att era prenumeranter uppskattar Stronger Better You?

– Stronger Better You är en unik träningsapp och den första i sitt slag i Sverige som är baserad på träningsfilmer där användaren tränar samtidigt och tillsammans med mig. Alla program är enkla, tillgängliga och effektiva utan en massa krångel eller krav på redskap. Appen är enkel att använda och uppdateras hela tiden med nya träningsprogram, recept och mindfulnessmeditationer.

 

Vad är god hälsa för dig, och vad får dig att må bra?

– Kärleken till nära och kära, och till mig själv.

Även att ha förmågan att kunna känna lycka. Det är ingenting som kommer gratis – man bör träna sig i att vara lycklig och att leva närvarande i nuet. Balansen mellan kropp och själ, där allt har lika värde. Att endast vara vältränad är inte samma sak som att vara lycklig.

 

Vad är ditt bästa tips för att göra god hälsa till en vana istället för något tillfälligt?

– Prioritera HELA dig och träna dig stark inifrån- och ut. Upptäck alla rubriker i appen, Träning, Mindful, Kost och Tips.

Ha tålamod i din livsstilsförändring och satsa långsiktigt utifrån dina egna förutsättningar och dig själv. Ta små steg och befäst dem som en ny vana och undvik att göra om dig själv till någon annan. Du är unik, polera på den du redan är så blir steget inte lika stort. Se de positiva stegen varje dag, även de små – som sammansatt kommer att bli stort. Det är helt naturligt med hinder i livet, satsa på att lära dig att hantera dem istället för att falla offer under situationen.

Ställ rimliga och hållbara krav och undvik en quick-fix.

Foto: Stronger Better You/Sabina Dufberg

Som ansluten till Wellnet kan du nu ta del av kampanjpriser på prenumeration av “Stronger Better You”. Logga in här!