Gillar du racketsport? Då kanske padel är något för dig. Wellnet testade sporten som växer i Sverige.
Wellnet testar Padel

Li och Malin från Wellnet testar padel.

Padel är en racketsport som främst utövas i Spanien och Latinamerika men på senare år har det blivit allt vanligare även i Sverige. Padelbanor finns på flera racketcenter runt om i landet och det finns även center helt dedikerade till sporten. I Wellnets friskvårdsplattform finns flera padel-leverantörer.

Sporten är som en blandning mellan tennis och squash. Planhalvorna är avskilda med ett nät och väggarna får användas i spelet. Planen är 10×20 m och väggarna består av både glasväggar och galler. Padel spelas nästan alltid som dubbel. Det går att spela singel men det görs i så fall på en mindre plan.

Racketarna är gjorda av lätt komposit med lufthål och bollen är som en tennisboll fast lite mjukare.

Wellnet testade padel på Padelverket i Älvsjö i Stockholm. Det är Stockholms största anläggning för padel med sex banor. Av oss fyra som testade var det bara Fredrik som spelat förut, han spelar både padel och flera andra racketsporter. Vi andra tre var nybörjare.

Li, det var första gången du testade att spela padel, tyckte du att det var svårt?
Mycket svårare än vad jag trott! Har tidigare spelat en del badminton och trodde jag hade det lite på det torra men tji fick jag! Men det var jättekul och jag skulle absolut vilja spela igen.

Har du något tips eller råd till någon som ska testa att spela?
För alla som inte testat skulle jag rekommendera att man bokar en bana, ringer sina bästa vänner och går dit med ett öppet sinne och bara har kul! Regler osv är inte så viktigt 😉