Med 10 års erfarenhet och nästan 100 mottagningar är Hälsoresurs en massageleverantör att lita på. Grundaren Anette Fernström drivs av att ha en positiv inverkan i människors liv.

Vila, balans och energi i vardagen är Hälsoresurs ledord. De erbjuder massage på nästan 100 mottagningar fördelat på 45 orter i Sverige. De flesta av mottagningarna hittar du i Wellnets Friskvårdsplattform. Det var 2007 som grundaren Anette Fernström kände att hon ville göra något som hon verkligen kunde stå för och som dessutom hade en positiv inverkan i människors liv. Genom sin sambo som är massageterapeut hade hon fått upp ögonen för massagen och den effekt den har och hur väl den fungerar som friskvård.

Massage kan bidra till sänkt blodtryck

Det är nog många som skriver under på att det är skönt att få massage men det är inte bara skönt utan även välgörande för både kropp och själ.

Anette Fernström

Först och främst är tiden på bänken egen-tid där man får koppla av och slappna av i musklerna och sinnet. När musklerna knådas ökar bland annat blodcirkulationen i hela kroppen vilket bidrar till att lösa upp spänningar, stelhet och smärta. Massage ökar också utsöndringen av olika hormoner som gör att man mår bra och känner sig lugnare, bland annat hormonet oxytocin. Man har sett att hjärtfrekvensen går ned efter massage samt att massagen kan bidra till att sänka ett högt blodtryck. Även stressnivåerna i blodet minskar efter en enda massage. Därför är det både skönt och nyttigt att gå på massage, berättar Anette.

Hälsoresurs erbjuder klippkort till väldigt förmånliga priser just för att det finns fördelar med att gå regelbundet på massage. I Hälsoresurs uppföljningar har de kunnat se att av de som har haft fysiska besvär och gått regelbundet på massage blir ca 80 % bättre eller besvärsfria.

Om man går regelbundet på massage så är det också möjligt att jobba förebyggande, vilket i första hand är tanken med massage. Eftersom många sitter ned för mycket eller har krävande kroppsarbete så kan det öka risken för smärta och stelhet, något som regelbunden massage förebygger. Går man en gång per månad så räcker det oftast för att hålla bort problemen, då gärna i kombination med träning, berättar Anette.

Hög kvalitet på anslutna mottagningar

Hälsoresurs ställer höga krav på de mottagningar som vill samarbeta med Hälsoresurs. Varje massör intervjuas grundligt och de tittar på utbildning och erfarenhet såväl som att den aktuella mottagningen lever upp till deras krav. Massörerna är certifierade via Branschrådet svensk massage eller har motsvarande utbildning och erfarenhet.