Massageterapeuten använder händer, fingrar, armbågar och knän och massagen löser upp spänningar och blockeringar, ökar blodcirkulationen och flödet av lymfvätska.

Malisa utför thaimassage

Malisa utför thaimassage hos Aktiv Kvinna.

Wellnets testare Terese besökte massageterapeuten Malisa Leethonta på hennes mottagning hos Aktiv Kvinna i Hammarby Sjöstad i Stockholm för att testa thaimassage. Malisa är utbildad i Thailand och förutom traditionell thaimassage erbjuder hon också klassisk oljemassage, fotmassage, huvudmassage och gravidmassage.

Malisa berättar att hon brukar anpassa behandlingen till vad kunden behöver. Ofta gör hon en kombination av thaimassage och klassisk oljemassage eftersom thaimassage kan upplevas som ansträngande för den som är ovan.

Traditionell thaimassage är en uråldrig massageform där massören arbetar med kroppens energilinjer och tänjer ut musklerna. Massagen ges helt utan olja och med mjuka kläder på. Massageterapeuten använder händer, fingrar, armbågar och knän och massagen löser upp spänningar och blockeringar, ökar blodcirkulationen och flödet av lymfvätska.

Malisa var väldigt noga med att fråga hur jag mådde, om jag hade några skador eller ont någonstans innan hon inledde massagen. Hon kollade även med mig några gånger om trycket var för hårt eller lagom. Väldigt uppskattat då det inte är alla som är bekväma med att säga till.

Hur var det då? För mig som är van vid idrottsmassage och naprapatbehandlingar kändes massagen inte ansträngande utan bara skön. Det kändes verkligen som att hela kroppen arbetades igenom och att alla spänningar släppte. Dagen efter kändes kroppen lite mör, ungefär som lätt träningsvärk, något som Malisa förvarnat kunde hända.

För vem? Egentligen för alla som vill mjuka upp kroppen men det är extra fantastiskt för dig som tränar mycket och kanske känner dig lite stel och spänd p.g.a. det. Då thaimassage är en väldigt fysisk massage är det viktigt att vara okej med att ha närkontakt med massören.

Kan vara värt att nämna att jag även testade Malisas thaimassage/oljemassage-kombination och den är helt klart också att rekommendera, särskilt för dig som tror dig behöva thaimassagens effekter men tycker att det är ansträngande för kroppen.

Vill du också testa thaimassage? Malisas massage i Hammarby Sjöstad i Stockholm kan beställas i Wellnets friskvårdsplattform för dig som är användare. Wellnet har även ett helt gäng andra thaimassörer i friskvårdsplattformen för dig som bor på annan ort.