Så gör du för att behålla goda vanor under semestern. Fem av våra friskvårdsleverantörer delar med sig av sina bästa tips för en aktiv och hälsosam sommar.

Tips för sommaren

Under semestertider när vardagens rutiner och vanor bryts kan det vara svårare att upprätthålla sin hälsosamma livsstil. Vi har bett några av våra friskvårdsleverantör dela med sig av sina bästa tips för att behålla sunda vanor under semester och slippa nystart i augusti.

 

NutrisNutris

Se till att röra på dig minst en halvtimme, varje dag. Du kan cykla, promenera, simma, jogga – välj det som du tycker om, då blir det gjort.

Ät allsidigt! Njut av färska sommargrönsaker, frukter och fisk. Till sommarsalladen: ta gärna olivolja (och citron istället för ättika), nötter och solroskärnor, så att du får i dig nyttiga fettsyror på köpet. Kolla gärna med Nutris-appen att du äter hälsosamt, så att din kropp får i sig lagom mycket av alla viktiga näringsämnen, och att du inte missar något.

Var ute mycket: gå i skogen, vandra, bada, spela boll, lek. Njut av sommaren! Men sola inte för mycket: skydda dig mot starka solstrålar, speciellt mitt på dagen.

 

Happy People FactoryHappy People Factory

Micro-träna d.v.s. rör på dig lite extra flera gånger om dagen tex. trappor istället för hiss, promenader efter maten, stretcha lite när du ligger på playan och bada en längre stund för att få igång cirkulationen.
Passa på att äta mer frukt och grönt nu när det är så gott. Fruktsallad med jordgubbar, mango, melon och goda bär är ett bra alternativ till bullar och glass! Mosa frukterna och frys de i silikonformar för supergod nyttig glass till kidsen!

Ta med en flexband till semestern, lätt och smidig redskap som hjälper dig med styrka och rörlighet. Du kan träna var som helst, även i det minsta hotellrummet och det räcker med 15 min per dag för att hålla formen när du inte kan gå på gym.

Vara i nuet, gå ner i varv och ta dagen som det kommer ibland. För mycket planering även under ledigheten kan bli till onödig stress.

Prova en ny aktivitet om du får chansen! Det kan vara en rolig omväxling från din vanliga träningsrutin och du lär dig något nytt på köpet

 

PTKonsulternaPTkonsulterna

Sänk kraven! Du har semester så passa på att njuta av mer tid, mindre stress, sova ut, äta gott och umgås med familj och vänner. Bestäm dig för att ha ett fast träningspass i veckan. Sätt en fast dag och tid för att vara aktiv.  Det viktigaste är att du har bestämt dig för att ett träningspass ska bli av så att träningen inte helt uteblir.

Gör medvetna val och tag kontroll så att du inte spårar ur helt med mat, glass, läsk, snacks och kanske alkohol med mindsetet ”nu när jag ändå ätit onyttigt så är skadan redan gjord och jag kan lika gärna fortsätta äta”.

Umgås med rörelse. Det är lika mycket konditionsträning att spela fotboll med dina barn eller att cykla till mataffären som att jogga en runda. Många tänker att träningen måste vara på ett visst sätt för att räknas som träning. Men se bara till att röra på dig mycket och involvera familjen och vännerna. För en motionär är det viktigaste att träningen blir av snarare än att prestera ett resultat.

På semestern så har du tid till att göra exakt vad du vill. Ta chansen att upptäcka en ny träningsform eller testa en ny aktivitet. Det finns massor av härliga sommaraktiviteter som kajak, surfning, mountainbike, dansa i regnet, simma i havet, intervallträning med mera.

 

Wellness & Fitness by V-CrewV-crew

Kombinera motion med nöje. Ha kul tillsammans och hitta på roliga aktiviteter med familj och vänner. Kanske bjuda in till en grillkväll med god och nyttig mat och sedan spela lite brännboll, kubb eller anordna en rolig femkamp! En utflykt runt din stad på cykel är också ett roligt sätt att hålla sig aktiv på. Ta med en god picknick att äta längs med vägen så blir magen också nöjd.

Solen! Den vill vi tipsa om. Fantastisk D-vitamin som i lagom mängd får oss att må bra. Går superbra att kombinera med att hålla sig aktiv och hälsosam under sommarmånaderna: åk till stranden och njut av en fin dag men ta med en beachvolleyboll och utmana varandra i en match. Efteråt är det bara att svalka av sig i vattnet och fortsätta njuta i solen och må bra av endorfinerna som skapats av den fysiska aktiviteten!

Slutligen vill V-Crew tipsa om att man kan ansluta sig till en redan befintlig – eller starta en egen grupp – som träffas till exempel i en park för fysisk aktivitet utomhus, detta är. Kanske vill ni delta i vår fest som gynnar både kropp och själ, nämligen Zumba®!

 

NaturligtVis Hälsocenter LidingöNaturligtvis hälsocenter

Tag ett djupt andetag. Känn efter i magen/bröstet och fråga dig: – Vad vill jag göra idag?

 

Du som är Wellnetanvändare hittar alla leverantörer och deras tjänster i friskvårdsplattformen.