Friskare och gladare medarbetare är målet med det hälsofrämjande arbetet på Tre. Med appen 3Puls peppar och uppmuntrar medarbetarna varandra till hälsosammare vanor.

Medarbetaraktivering

I fyra år har Tre kört 3Puls, en egen version av den sociala medarbetaraktiveringen We+. I en app registrerar deltagarna sin aktivitet och pushar och peppar varandra med likes och kommentarer. Syftet är att tillsammans uppmuntra medarbetarna till hälsosammare vanor. Intresset har ökat för varje omgång och den här gången är det ca 600 deltagare!

– 3Puls handlar om att vi vill uppmuntra alla medarbetare till att aktivera sig lite extra för att må bra och främja hälsan. Vi vet att hälsofrämjande arbete leder till friskare och gladare medarbetare. Grundtanken är att medarbetare ska uppmuntra varandra till att leva hälsosamt, därför använder vi 3Puls-appen som plattform för att möjliggöra detta. För att ge det en extra krydda har vi även tävlingar för medarbetarna kopplat till aktiviteterna, säger Anna Marklund, HR Projektledare.

Under perioden 3Puls pågår passar Tre även på att lägga in andra hälsofrämjande aktiviteter. Varje omgång brukar kickas igång med en inspirationsdag där Wellnet och flera av våra friskvårdsleverantörer är på plats. Att ta tillvara på den kunskap som finns inom organisationen är också en stor del, t.ex. brukar delar av ledningsgruppen hålla träningspass, kontorets restaurang och café samarbetar också genom att lyfta fram hälsosamma alternativ.

Arbetet för att må bra och trivas stannar dock inte av mellan omgångarna av 3Puls. På huvudkontoret finns ett uppskattat gym, det erbjuds massage på jobbet och det anordnas löpträning, mindfulness, yoga och andra lunchaktiviteter i perioder. Alla medarbetare får även friskvårdsbidrag via Wellnet.

För de företag och organisationer som gärna vill jobba mer med friskvård och investera för friskare och mer hållbara medarbetare men inte vet var de ska börja har Anna några tips:
– Det är viktigt att fundera på syfte och sen anpassa aktiviteten därefter. För oss har det varit viktigt att kommunicera att det lilla gör skillnad och uppmuntra till vardagsmotion. Ett år tog vi till exempel bort stolarna från några mötesrum för att uppmuntra till ”ståmöten”. Vi har även sett en stor framgångsfaktor i att en del av aktiviteten handlar om att motivera och uppmuntra varandra till hälsa. Det skapar en fin stämning bland medarbetarna och bidrar även till starkare sammanhållning.

Vill ni också köra en engagerande medarbetaraktivitet? Wellnet hjälper gärna till!

Bilder från årets inspirationsdag hos Tre.

Utmaning på inspirationsdag hos Tre.

Spännande utmaningar!

Massage på inspirationsdagen hos Tre.

Massage hos företagsmassören.

Spännande utmaningar under inspirationsdagen hos Tre.

Hur långt kan du hoppa?