Wellnet testar Hornsbergs fysiocenter

Kan ett fystest hjälpa dig framåt i din träning? Wellnet testar: Hornsbergs Fysiocenter.

Hornsbergs Fysiocenter i Stockholm drivs av Francesco Pisani som är personlig tränare med universitetsexamen i idrottsvetenskap. Francesco kan hjälpa dig med både träning, rehab efter skada, idrottsmassage och gravidmassage. Hornsbergs Fysiocenter är helt nyöppnat och ligger i fräscha lokaler i, just det… Hornsberg på Kungsholmen.

Wellnet testade att göra ett fystest. Innan testet ställde Francesco en miljon frågor (okej, kanske inte så många men väldigt många i alla fall) om min träningsbakgrund, om jag hade några skador eller andra fysiska besvär, sjukdomar etcetera som påverkade mig. Vi gick även igenom vad jag har för mål med besöket hos honom och med min träning.

Testet

Utifrån mina svar kunde Francesco anpassa testet efter mig. Jag fick börja med att värma upp lite på löpband. Därefter följde en rad med övningar där Francesco tittade på min teknik och mätte min styrka. Jag fick bl.a. göra upphöjda armhävningar, axelpressar, benböj med vikt, tåhävningar med vikt, utfall med vikt, benböj på bosuboll och bänkpress. Som avslutning fick jag springa på löpbandet.

Hur gick det då? Jorå… det mesta såg bra ut. Jag behöver dock öva på min balans! Den som jag trodde var så bra lämnade en hel del att önska visade det sig när jag hade svårt att genomföra vissa övningar. I bänkpressen blev det också uppenbart att min högra sida var mycket starkare.

Wellnet testar Hornsbergs fysiocenter.

Prövning för balansen att göra tåhävningar med vikt.

Vad händer sen?

Många kunder fortsätter att träna med Francesco, en del väljer att fortsätta träna själva och komma tillbaka efter en tid för ett nytt test för att se om det skett någon utveckling.

Det var kul att få testa sig själv, att få veta mina svagheter var målet för mig med det här fystestet. Andra har helt andra mål och det anpassar sig Francesco efter, vilket är jättebra.

Du som är användare hos Wellnet hittar Hornsbergs Fysiocenters tjänster i vår plattform, det är bara att logga in!

Om du inte bor i Stockholm har Wellnet många leverantörer som erbjuder liknande tjänster runt om i landet.