Wellnet testar saltbehandling med ljusterapi hos vår leverantör Stockholm Saltspa. Hur är det egentligen att sitta i ett rum fyllt med salt från golv till tak och med salt i luften som andas in?

Stockholms Saltspa

Stockholm Saltspa ligger i Stockholms hjärta, Gamla Stan. Wellnet bestämde sig för att testa saltbehandling med ljusterapi. Therese Storm är verksamhetschef på Stockholm Saltspa och beskriver saltets hälsoegenskaper så här:

– Salt har väldigt många hälsoegenskaper bland annat är det bra mot ledvärk, immunförsvaret, luftvägar och bihålor, då det rensar luftrören på ett naturligt sätt. Har man allergi, astma eller KOL så är saltbehandling väldigt välgörande. Man får också bättre syreupptagningsförmåga av saltbehandlingen så många som tränar mycket kompletterar med saltbehandling. Salt är antiseptiskt och dödar bakterier, virus och svamp och är bra för huden och hjälper många som har eksem, psoriasis, akne eller andra hudåkommor, eller om man bara vill ha vacker hud. Saltet verkar också avslappnande. Många som kommer till oss har problem med stress eller utmattningssyndrom och får jättebra hjälp av saltbehandling.

Wellnets testare valde även till ljusterapi till saltbehandlingen. Ljusterapi ska vara bra om man vill ha mer energi och hjälper till att skapa D-vitamin. Saltet i saltrummet reflekterar ljuset, precis som snö, och ska därför vara extra gynnsam.

Inför behandlingen får du låna en badrock eller kimono samt tofflor, det är dock valfritt att byta om, det går även att sitta i sina vanliga kläder. För att få effekt av behandlingen på huden måste den dock vara exponerad. Det finns tillgång till skåp för värdesaker och det bjuds på te, kaffe, vatten och frukt för den som önskar. Under behandlingen sitter du i en bekväm relaxstol i saltrummet och om du har valt kombinationen med ljusterapi tänds även ljusterapilampor. Under behandlingstiden (45 min) spelas avslappnande musik, i övrigt ska det vara tyst i rummet. Det går bra att läsa eller lyssna på något i lurar under tiden. Förutom salt på golv och väggar blåser även en saltgenerator ut rent och mikroskopiskt finfördelat saltdamm av bergssalt i rummet.

Saltbehandling med ljusterapi.

Wellnets testare under behandlingen i saltrummet.

SÅ HUR VAR DET DÅ?

Wellnets testare upplevde att det var väldigt avslappnande under behandlingstiden. Det kändes att det var något i luften som andades in, men det upplevdes inte på något sätt negativt. Resten av dagen kändes det som att det var lite lättare att andas (här kanske det är på sin plats att tillägga att testpersonen har astma). Det kändes nästan som att ha badat i saltvatten efteråt, med en svag saltdoft/smak i luftvägarna och på huden.

SALTYOGA

Stockholm Saltspa har även flera olika typer av yoga i saltrummet samt vanlig yoga med ljusterapi efter passet. På söndagar har de Saltplay där  barn 2-12 år välkomna att leka i saltrummet för att ta del saltets läkande egenskaper. Snart öppnar de även ett till saltrum som kommer att möjliggöra att ha yoga och saltbehadlingar samtidigt. Det finns även planer på att införskaffa en infraröd bastu och att införa andra härliga spabehandlingar.

Therese tycker absolut att Wellnets användare ska testa Stockholm Saltspas tjänster:

– Det är en väldigt unik upplevelse oavsett om man har vissa besvär som man vill få hjälp med eller om man bara vill varva ner och ha en stund för sig själv. Man kan också boka privatbokning hos oss för aw, tjejkväll, möhippa, kick-off, svensexa, guys night eller varför inte en romantisk date?

Läs mer om Stockholm Saltspa på deras webbsida eller logga in hos Wellnet för att köpa deras tjänster.