mindmassage2

Under den nya behandlingsformen Mindmassage kombineras klassisk massage med Mindfulness. Wellnet träffade Helena Svedenhammar som berättar om den nya typen av behandling hon erbjuder på sin studio Kroppsterapi & rehab, och varför hon tror det är viktigt att vi hittar nya verktyg för återhämtning i vardagen.

 

Ny unik behandling

Helenas klinik Kroppsterapi & rehab ligger i Årsta och där erbjuds flera olika typer av behandlingar där Mindmassage är ny för i år.
Mindmassage är en ny unik behandling som förenar klassisk massage och mindfulness. Fördelen med behandlingen är att man har lättare att behålla fokus och tillåta sig att vara i nuet. Du blir under behandlingen guidad av en inspelad röst och följer med i greppen som sker på ryggen. Det blir mycket avkopplande då det kopplar bort tankar på middagsmat och arbetsbekymmer. När den kontrollen släpper händer det mycket fint i kroppen, förklarar Helena.

Helena har länge arbetat som terapeut ute på företag och har i sitt arbete upptäckt att många kunder har svårt att komma ned i varv. Detta har fått henne att fundera kring hur massage, som i sig redan är välgörande, skulle kunna göras ännu optimalare.
– Jag gick i tankar på hur man skulle kunna förena Mindfulness med massage då jag kom i kontakt med hälsoföretaget Ilivera som precis utvecklat den här tjänsten. Jag gick deras kurs och sedan jag började erbjuda behandlingen har jag fått otroligt mycket bra respons och feedback från kunder som provat. I och med att du blir guidad av en röst samtidigt som du följer med i vad som händer på din rygg så adderas ytterligare en dimension till behandlingen. Vi måste alla lära oss återhämtning i vardagen, vi kan inte stressa från det ena till det andra från morgon till kväll utan att ge oss själva något tillbaka – en liten stund i stillhet, menar hon.

 

Verktyg för återhämtning

Helena tror att trenden inom hälsa just nu går mot att vi måste lära oss att se inåt, att lära oss ta hand om oss själva. Såhär beskriver hon den trendande inriktningen:
– Vi måste hitta verktyg och en motpol till alla intryck vi ständigt matas med. Att lära oss andas igen. Tyvärr så är vi idag alldeles för långt ifrån oss själva. Kropp och knopp är inte förenade vilket skapar splittring i oss. Vi behöver lära oss återhämtning och behöver egna verktyg och rutiner för detta. Detta är något jag önskar se mer av både ute på arbetsplatser och i skolorna.

 

 Vi fortsätter prata om välmående och vad hon tror är nyckeln till ett hälsosamt liv.
Jag tror att viktigaste är hitta en balans mellan aktivitet och vila, vilket inte är lätt. Att bry sig lite mer om sig själv, lära sig säga nej och att inte jämföra sig med andra. Ta hand om sin kropp och förebygga. Gå regelbundet på massage och vänta inte tills det blir akut. Motionera men gör något du tycker är kul. Njut av livet och dra ner på prestationskraven, lev! Många tycker inte särskilt mycket om sig själva idag, vi måste hitta tillbaka till vårt inre. Hitta en form av stillhet där du öppnar upp för en relation med dig själv på ett djupare plan, avslutar hon.

Logga in för att beställa Mindmassage med ditt friskvårdsbidrag.

Läs liknande artiklar:
Årets populäraste friskvårdsaktiviteter 2016