Hälso- och friskvårdsbranschen är under ständig förändring. Nya typer av aktiviteter dyker upp och skapar trender och utvecklar nya sätt för oss att må bättre och bli starkare, både psykiskt och fysiskt. Wellnet har tittat tillbaka på året som gått och de friskvårdsaktiviteter som visat sig vara de mest populära att använda sitt friskvårdsbidrag till i friskvårdsplattformen. Flera klassiker ligger i topp och får i år sällskap av bland annat onlineträning, mindfulness och osteopati.

Topp 10 2016

1 Gym & gruppträning
Gym & gruppträning ligger som vanligt i toppen på listan vilket troligen beror på den stora variation av träning ett gym erbjuder. Gymmen utvecklas otroligt fort och erbjuder idag så mycket mer än det man tidigare förknippade med en plats att ”lyfta skrot”. Idag finns ett varierat utbud som passar en bred målgrupp, med aktiviteter som zumba, spinning, pilates och bodypump.

2 Massage
Tunga arbeten såväl som stillasittande i en kontorsstol kan påverka ryggen negativt. Detta gör massage till en välgörande och viktig friskvårdsaktivitet för de allra flesta yrkesgrupper. Massage är en populär aktivitet för den som får friskvårdsbidraget för första gången, och för den ovana friskvårdsutövaren som med massagen kan ta ett första steg mot att upptäcka vad friskvård kan vara och hur det kan påverka välmåendet.

3 Simning
Många väljer simning framför gymmet för den skonsamma träningen som gör gott för hela kroppen på samma gång. Tyngdlösheten i vattnet och badhusmiljön ger ett skönt avbrott i vardagen.

4 Fotvård
Fötterna får tåla en hel del stryk, speciellt för de som står och går mycket på jobbet. Att behandla fötterna mot trötthet och påfrestningar motverkar besvär och smärta och är därför en uppskattad friskvårdsaktivitet.

5 Onlineträning
Onlineträning ökar stadigt i popularitet och idag är utbudet av olika typer av onlinetjänster mycket stort. Idag finns coaching online i alltifrån yoga och mindfulness till löpträning och styrketräning. Onlineträning är helt enkelt det nya sättet att hitta tillfällen för träning som passar just dig. Du bestämmer din egen träningstid och kan med enkelhet testa dig fram efter de pass och träningsformer som du gillar bäst.

6 Yoga
Yogan har vi sett allt mer av de senaste åren och den stärkande träningsformen ökar fortfarande i popularitet. Kombinationen av träning i smidighet, styrka och balans med fokus på att öka medvetenheten och kontakten med kropp och sinne gör yogan till ett populärt val.

yoga

7 Racketsport
Att spela en racketsport är ett härligt och socialt sätt att aktivera kroppen, och passar bra både sommar- och vintersäsong. Racketsport är en klassisk kategori med de alltid lika populära sporterna tennis och badminton. Men även inom racketsporten dyker det upp nya typer av träning. Det senaste exemplet är Padeltennis som kommit med stormsteg.

8 Mindfulness
Mindfulness och aktiviteter med fokus på psykiskt välmående har vi sett ett stort ökat intresse för de senaste åren. I en pressad vardag är mindfulness ett fantastiskt verktyg för att stressa ned och hitta fokus. Att ta den psykiska hälsan på allvar är något vi ser ökar, oberoende av vad man arbetar med.

mindfulness

9 Kostrådgivning
Kostrådgivning är en populär tjänst och speciellt när det gäller kostrådgivning online. Tillgängligheten i att kunna nå alla verktyg via mobil eller surfplatta underlättar att hålla fokus och rutin.

10 Osteopati
Osteopati är en av de populäraste typerna av friskvårdsbehandlingar. Med mjuka manuella tekniker främjar man och återställer rörlighet, funktion och ökar kroppens självläkningsförmåga och cirkulation. Olika sorters kroppsbehandlingar är mycket eftertraktade som friskvårdsaktiviteter av både unga som äldre och bland såväl kvinnor som män.

Logga in här för att se hela vårt utbud av friskvårdsaktiviteter.