deathtostock_notstock6
Har du svårt att få fart på träningen? Smyg in träning och sunda vanor i din vardag. Med de här enkla vardagsknepen som vi känner igen, men kan behöva påminnas om, blir steget till aktivitet lite mindre. Även om du inte satsar på att börja hänga på gymmet så är detta vanor, som när de görs ofta, bidrar till ett friskare liv.

1. Ta alltid trapporna
Inte nog med att du slipper trängas i rulltrappan, du får kondition, benträning och snygg rumpa samtidigt. Tänk dig att slippa stå och svettas i en hiss med massa främlingar, speciellt nu när hösten kommer med förkylningar och andra sjukdomar, och få träning på köpet. Har du tunga matkassar att bära på? Perfekt, det är dina vardagshantlar. Är du inte där än? Ingen fara, skicka upp dem i hissen och ta trapporna själv!

2. En omväg är alltid en genväg
I alla fall när det kommer till motion. Promenera så ofta det går! Till exempel hem från jobbet. Men ta inte den absolut snabbaste och enklaste vägen, ta en omväg för att samla lite extra steg. Du får lite mer frisk luft, ser förhoppningsvis något nytt och rör på dig lite extra! Har du långt till jobbet? Ta cykeln! Tar du bussen ändå? Se till att kliva av ett par stationer för tidigt så att du får en liten promenad ändå.

3. Byt ut fikan
Ska du träffa en kompis och fika? Byt ut fikan till en badmintonmatch, lite squash, en simtur på badhuset eller någon annan rolig aktivitet där man rör på sig. Om fikasuget håller i sig, byt ut det klassiska fiket till ett hälsocafé med rawfood-fika eller varför inte en trevlig juicebar.

4. Stå upp
Har du ett höj- och sänkbart skrivbord på jobbet? Superbra! Då bör du stå upp så mycket som möjligt. Om du står upp i 2,5 timmar så bränner du ca 350 kcal mer än om du sitter ner samma tid. Dessutom förebygger du sjukdomar som hjärt-kärlsjukdom, Alzheimer, Cancer och depression.