I veckan anordnade vi på Wellnet tillsammans med ICA ett inspirationsevent för leverantörerna i vår unika hälsoportal för ICAs kortkunder. 

Eftermiddagen inleddes med att Wellnets vd Kicki Wallje-Lund berättade om bakgrunden till samarbetet mellan ICA och Wellnet och målet att hjälpa ICAs kunder mot en hälsosammare livsstil. Genom hälsoportalen erbjuder vi fantastiska hälsotjänster till ICAs ca 5,2 miljoner aktiva kortkunder.

4

Teddy Falkenek

Eftermiddagen fortsatte med att Teddy Falkenek, chef för samhällsengagemang och sponsring på ICA, berättade om ICAs hälsosatsningar och konceptet ”Var med och må bra” som hälsoportalen är en viktig del i. Genom att inspirera kunderna att välja hälsosamma alternativ och belöna de som gör det med bl.a.  rabatter och erbjudanden, vill de göra en insats för folkhälsan. ICA är mycket måna om att ta hand om sina befintliga kunder vilket Nina Tarukoski, chef för ICAs lojalitetsprogram, berättade om. Med sitt kundstyrda arbetssätt skräddarsys erbjudanden för att passa kunderna. I och med mångfalden bland ICAs kunder är det viktigt att hälsoportalen har ett så pass brett utbud med tjänster över hela Sverige så att alla kunder ska kunna hitta det som passar just dem.

5

Lovisa “Lofsan” Sandström

Efter pausen fick vi träffa hälsoprofilen Lovisa ”Lofsan” Sandström som berättade om sin karriär inom hälsobranschen där hon idag driver flera framgångsrika verksamheter. Lofsan pratade om hur det som aktör inom hälsobranschen handlar mycket om att bygga relationer och menade att de flesta människor inte tränar för träningens skull utan för hur det får dem att känna sig eller må. ”Vi säljer en känsla, inte en produkt” sade hon och betonade vikten av kommunikation och pedagogik i arbetet. Hon pratade också om konkurrens och menade att vår gemensamt största konkurrens är ohälsa och inaktivitet. ”Undersökningar visar att bara 7-10% tränar regelbundet, nyckeln är att nå de som inte tränar” sade hon.

Några framgångstips från Lofsan:
Målgrupp
inrikta dig och lär känna din målgrupp och erbjud dem vad de behöver. Undvik att påverkas för mycket av trender.

Var professionell visa att du är i branschen för att du vill förändra människors liv. Glöm inte att när man arbetar med hälsa är man alltid i tjänst. Det du gör utanför jobbet är tight kopplat till din trovärdighet.

Nöj dig ”Kan du vara nöjd med dig själv kan du få andra att känna sig nöjda med sig själva” menade Lofsan.

1

Johan Swahn

Eftermiddagen avslutades med en spännande inblick i trender inom matvärlden, presenterade av trendspecialisten Johan Swahn på ICA. Undersökningar som gjorts med branschexperter har visat tre trender som är på uppgång. Den första är Alkoholfritt där man ser att det börjar dyka upp flera bra alkoholfria alternativ. Detta både på Systembolaget och inte minst på fina restauranger som Oaxen där måltidsdrycker serveras som alternativ till vinet. Topp två på trendlistan är The Chef Garden. Det innebär att man sätter sig in i produktionen och odlar för smak helt utifrån period och säsong. För den som vill veta mer om detta tipsar Johan om serien Chefs Table på Netflix. Den tredje trenden på uppgång är Protein = add on som i stort sätt innebär ett fokus på mer grönt och mindre kött. Hälso-snabbmatskedjor börjar växa fram på flera håll och är här för att stanna.

Kickinina

Kicki Wallje-Lund och Nina Tarukoski

Vi vill tacka alla leverantörer och föreläsare som medverkade och ser mycket fram emot ett år i hälsans tecken!