cigarettAtt rökning är ruggigt skadligt för hälsan är de flesta medvetna om. Men det är minst lika skadligt för plånboken. Hur mycket pengar lägger egentligen en rökare på cigaretter under en livstid?

Dagens ”standardpaket” består av 19 stycken cigaretter och går loss på 55 kronor. En cigarett kostar med andra ord just under 3 kronor. Ingen jättesumma kan det tyckas – men vänta tills vi lägger ihop en livstids cigaretter.

Sjuka summor
Röker du ett paket per dag kostar det dig 385 kronor i veckan. På ett år är du nästan uppe i 20 000 kronor. För den slanten får du exempelvis en solsemester för hela familjen eller en värstingdator med extra allt.

En rökare som börjar vid 15 års ålder och röker ett paket per dag tills 70 lägger sammanlagt ned över en miljon kronor på cigaretter… En miljon kronor på cigaretter!

Nu har vi inte ens räknat in att paketen kommer att öka i pris – vilket de förstås kommer att göra.

Rutten avkastning
I gengäld för din jätteinvestering får du ett förkortat liv, sämre kondition, missfärgade tänder och halvdann andedräkt. Som extra bonus riskerar du dessutom att skada nära och kära som du har omkring dig.

Röker du idag finns det alltså många sköna slantar att tjäna på att sluta. Är du rökfri gratulerar vi på Wellnet dig till din insparade miljon.